In 1963 geboren in Geulle een klein dorpje in Zuid Limburg. Na een opleiding in de bouwkunst en diverse omzwervingen in de (binnenhuis) architectuur en techniek kwam ik in 2005 in aanraking met de schilderkunst. Onder leiding van diverse gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland werkte ik enthousiast aan een figuratieve en realistische stijl. Tijdens mijn zoektocht naar een eigen stijl en het uitdiepen van diverse schildertechnieken ben ik geïnspireerd door abstracte vormgeving. Tijdens deze passievolle en creatieve periode maakte ik een snelle groei naar een persoonlijke stijl.

De expressionistische werken ontstaan door een wisselwerking van toeval en intuïtie. In dit proces van samenspel van verschillende verfsoorten en mediums ontstaat door gestuurd toeval een samenspel van kleuren. Door het opbouwen van diverse lagen epoxy en verf ontstaat een gesuggereerde maar ook een daadwerkelijke diepte. Mijn werk bestaat uit abstracte vertalingen van reizen en ontmoetingen met diverse culturen over de hele wereld. Ik doe inspiratie op in confrontatie met verre culturen en vrije mensen, maar ook uit bijzondere patronen en structuren die kenmerkend zijn voor mijn werk. Mijn fascinatie voor beelden uit de kosmos of beelden van de hemel en planeten is veel terug te zien in mijn werk. Laat je inspireren door mijn werk en prikkel je eigen verbeelding.

Als kunstenaar is Erik gefascineerd door het proces van stromende beken en verbindende kleuren die uitdrukking geven aan de zoektocht naar balans in zijn leven.